Pizza Margherita Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Olej olivový
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 75 g Sůl
  • 150 g Droždí
  • 10 g Bazalka
  • 60 g Olej slunečnicový
  • 500 g Mozzarella
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.2 kg Passata (drcená rajčata)
  • 1.4 kg Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 3769 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 412 mg
  • Vláknina 4532 mg
  • Vitamín A 4532 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu Ambiente:

  • 2

    Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou. Těsto necháme aspoň hodinu vykynout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozdělíme na části po cca 300 g. Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc. Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.

  • 4

    Nakynuté bochánky těsta rozválíme na jednotlivé pizzy. Těsto tvarujeme výhradně rukama, nikdy nepoužíváme váleček. Drcená rajčata propasírujeme přes hrubý cedník a rajčatovou hmotu rozetřeme doprostřed pizzy. Přidáme celé lístky bazalky, a na hrubé kousky nakrájenou mozzarellu, posypeme strouhaným parmezánem a vše pokapeme směsí olivového a slunečnicového oleje.

  • 5

    Pizza by se měla péct 1 minutu v peci rozpálené na 500°C, případně 3 minuty v normální troubě vyhřáté na maximum.

  • 6

    Po vyndání z trouby počkáme asi 20 vteřin, pak pizzy rozkrájíme. Během této doby těsto natáhne chuť a vůni všech ingrediencí.

  • 8

Komentáře k receptu