Hovězí závitky na červeném víně s jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 g Slanina vepřová
  • 90 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 60 g Kapie sterilovaná
  • 250 ml Víno červené
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Jablka
  • 3 ks Hřebíček
  • 0.25 ks Bujón hovězí
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 107.4 mg
  • Draslík 202.7 mg
  • Vláknina 2189.6 mg
  • Vitamín A 2189.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nakrájíme na kostičky, naloženou kapii nakrájíme na nudličky, v 250 ml vody uvaříme 1/4 kostky hovězího bujónu.

  • 2

    Plátky masa víc naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Na plátek položíme 30 g sýra, třetinu jablka, třetinu kapie a jeden hřebíček. Každý jednotlivý plátek pevně zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce.

  • 3

    V rendlíku rozpustíme slaninu a opečeme na ní závitky ze všech stran. Poté závitky podlijeme vínem a připraveným vývarem. Maso pod poklicí dusíme, až je měkké.

  • 4

    Závitky vyjmeme, vytáhneme jehly a maso držíme na teple.

  • 5

    Do čistého rendlíku přecedíme omáčku a je-li třeba, osolíme ji a opepříme.

  • 6

    Závitky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu