Dušené jehněčí s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 5 g Zázvor mletý
  • 3 g Šalvěj sušená
  • 250 ml Víno červené
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 153.5 mg
  • Draslík 171.4 mg
  • Vláknina 3785.7 mg
  • Vitamín A 3785.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1587.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, očištěné maso potřeme solí, pepřem, šalvěji a opečeme na sádle. Podlijeme horkou vodou a dusíme.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, přidáme trochu horké vodou, nalijeme víno a okořeníme paprikou a zázvorem. Potom nakrájíme na porce.

  • 3

    Na talíři obložíme půlkami jádřinců zbavených jablek podušených v troše vody s máslem a cukrem.

Komentáře k receptu