Vepřová žebírka v bylinkové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Bazalka sušená
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.8 kg Vepřová žebra
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 6 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1371 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 364.5 mg
  • Draslík 1128.5 mg
  • Vláknina 2263.9 mg
  • Vitamín A 2263.9 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná, omytá a osušená žebírka rozdělíme na čtyři porce a naložíme přes noc do marinády.

  • 2

    Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, kečupu, sójové omáčky, soli, majoránky, oregana, tymiánu, bazalky, pepře, skořice, chilli koření, piva, octa, prolisovaného česneku a jemně nakrájené cibule.

  • 3

    Žebírka v marinádě překryjeme fólií a necháme marinovat v chladničce. Během marinování porce v marinádě obracíme.

  • 4

    Žebírka grilujeme po každé straně asi 45 minut a v průběhu grilování maso potíráme zbylou marinádou.

Komentáře k receptu