Špenátová roláda s houbovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Listové těsto
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Houby čerstvé
  • 500 g Špenát listový mražený
  • 200 g Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 145.2 mg
  • Draslík 217.8 mg
  • Vláknina 5215 mg
  • Vitamín A 5215 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme na kolečka nakrájený česnek, hned přimícháme nakrájené houby, opečeme je 4 minuty doměkka. Přidáme špenát, dusíme 4 minuty, posypeme moukou, přidáme nasekanou chilli papričku, 2 ks vejce rozkvedláme se smetanou, vylijeme do špenátu, osolíme, opepříme, zamícháme a chvilku povaříme. Připravenou směs stáhneme z ohně, necháme vychladnout.

  • 2

    Listové těsto na vále rozválíme, rozložíme na něj připravenou náplň, zavineme do rolády, těsto potřeme 1 ks rozkvedlaného vejce, položíme na olejem vymazaný plech a dáme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.

  • 3

    Upečenou roládu necháme chvilku odpočinout a potom ji nakrájíme na úhledná kolečka.

Komentáře k receptu