Bramborová polévka se zeleninou a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 4 g Bobkový list
  • 5 g Nové koření celé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.84 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1004 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 294.2 mg
  • Draslík 712.3 mg
  • Vláknina 10323.3 mg
  • Vitamín A 10323.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vylijeme vývar, přivedeme k varu. Zeleninu - brambory, mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek oloupeme, umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a položíme do vývaru, přidáme bobkové listy, nové koření, přiklopíme poklici a vaříme 20 minut. Uvařenou polévku stáhneme z ohně, vybereme bobkové listy, nové koření a horkou polévku rozmixujeme. Hrnec položíme zpátky na sporák, vylijeme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Připravenou polévku naléváme na talíře, a na každou porci položíme opečené volské oko, které posypeme nasekaným koprem.

  • 3

    Na volské oko: V pánvi rozpálíme olej, rozklepneme celé vejce, nemícháme, necháme ho v celku a za stálého polévání horkým olejem vejce opečeme z jedné strany, do poloměkka tak, aby se žloutek rozlil do polévky.

Komentáře k receptu