Bramborová polévka se zeleninou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 80 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5.6 g Olej olivový
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Majoránka
  • 300 g Houby čerstvé
  • 30 g Pažitka
  • 200 g Zeleninová směs francouzská - mražená
  • 4 g Česnek sušený
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 10 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1331 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 1072.6 mg
  • Vláknina 12540.5 mg
  • Vitamín A 12540.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, houby očistíme, nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme brambory s rozmrazenou zeleninou, přisypeme polovinu hub, krátce osmahneme, zakápneme citronovou šťávou, přisypeme majoránku, zalijeme vývarem a vaříme zvolna 25 minut.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme zbytek hub, sůl, pepř, sušený česnek a smažíme zvolna do křupava. Uvařenou polévku osolíme, opepříme a polévku šťouchadlem nahrubo rozmačkáme. Přilijeme smetanu, provaříme a odstavíme. Do každého talíře rozdělíme smažené houby, zalijeme horkou polévkou, posypeme posekanou pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu