Nákyp rýžový s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cukr moučkový
  • 90 g Rýžový pudink
  • 1 špetka Badyán
  • 1 plátek Limetková kůra
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 6 dl Kokosové mléko
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 9.8 mg
  • Draslík 0.2 mg
  • Vláknina 48 mg
  • Vitamín A 48 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nádobu z varného skla vymažeme máslem.

  • 2

    Pudinkovou rýži promícháme s kokosovým mlékem, limetkovou kůrou a moučkovým cukrem. Směs nalijeme do vymazané nádoby a v předehřáté troubě pečeme 30 minut. Vyndáme z trouby, z rýžové směsi vyhodíme limetkovou kůru.

  • 3

    Směs zamícháme, přidáme špetku mletého badyánu a vrátíme na 60 minut do trouby, dokud se mléko nevstřebá a nevytvoří se zlatohnědá krusta.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu