Ropušnice dušená se zeleninou na divoké rýži
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 75 g
- Sodík 1283 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 44.4 mg
- Draslík 883.6 mg
- Vláknina 3600 mg
- Vitamín A 3600 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vodu a citronovou šťávu vlijeme do hlubší pánve, přidáme bujón, nahrubo nakrájenou šalotku, lístky tymiánu a mletý pepř. Přivedeme k varu, zakryjeme a cca 5 minut podusíme. 
- 
                                2Poté přisypeme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a dusíme další 4 minuty. Vložíme rybu a zakryté dusíme cca 10 minut doměkka. Maso se musí začít rozpadat. Rybu vyjmeme z pánve a uchováme teplou. Zbytek tekutiny necháme mírně zredukovat a zhoustnout. 
- 
                                3Mezitím připravíme divokou rýži dle návodu na obalu. 
- 
                                4Maso rozdělíme na talíře a podáváme na rýži. Přelijeme šťávou a dušenou zeleninou z pánve. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        