Dušený králík po selsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 800 g Králík
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1322 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 178.8 mg
  • Draslík 1167.8 mg
  • Vláknina 2106 mg
  • Vitamín A 2106 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme na drobno pokrájenou cibuli, drcený česnek, majoránku i králíka.

  • 2

    Zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Hotové maso vyndáme, šťávu podle potřeby naředíme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru, provaříme a scedíme. Dochutíme podle potřeby.

Komentáře k receptu