Vařená vejce s kořeněnou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 508.7 mg
 - Draslík 155.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Naloženou kapii nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
V míse utřeme změklé máslo se žloutky a solí, přimícháme vegetu, rajčatový protlak a ušleháme do pěny. Cukrářským sáčkem pěnou ozdobně vyplníme bílky, zdobíme plátky kapie.