Vařená vejce s kořeněnou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kapie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 508.7 mg
  • Draslík 155.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Naloženou kapii nakrájíme na proužky.

  • 2

    V míse utřeme změklé máslo se žloutky a solí, přimícháme vegetu, rajčatový protlak a ušleháme do pěny. Cukrářským sáčkem pěnou ozdobně vyplníme bílky, zdobíme plátky kapie.

Komentáře k receptu