Kotlíkový guláš s nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 20 g Česnek
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 900 g Brambory
  • 375 g Hovězí maso přední
  • 750 g Vepřový bok
  • 100 g Tuk
  • 40 g Sůl
  • 1 g Kmín celý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Lečo sterilované
  • 15 g Feferony
  • 80 g Vejce slepičí
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1871 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 120.6 mg
  • Draslík 894 mg
  • Vláknina 9237 mg
  • Vitamín A 9237 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí. Hovězí maso opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmažíme dozlatova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a podlijeme vodou.

  • 3

    Do tohoto základu dáme nakrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek, mletý pepř, kmín a dusíme do poloměkka. Potom přidáme brambory nakrájené na kostky a znovu dusíme.

  • 4

    Nakonec do guláše přidáme drcené feferony, lečo, zalijeme vodou a vše dusíme doměkka.

  • 5

    Uvaříme nočky a přidáme je do hotového guláše.

  • 6

    Příprava nočků: Z prosáté hrubé mouky a vajec vypracujeme husté těsto. Pomocí lžičky z něho vykrajujeme malé noky, nebo je na hrubém struhadle nastrouháme a v osolené vodě je uvaříme doměkka.

  • 7

    Guláš můžeme podávat ve speciálních kotlících.

Komentáře k receptu