Smažená kuřecí prsa s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 935 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 214.3 mg
  • Draslík 1483.7 mg
  • Vláknina 6900.8 mg
  • Vitamín A 6900.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a do každého nařízneme kapsu. Zevnitř i na povrchu maso potřeme solí, pepřem a naplníme vždy plátkem gorgonzoly. Kapsy sepneme párátky.

  • 2

    Maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a v sezamu. Prsíčka smažíme v pánvi na rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty.

  • 3

    Omytý špenát povaříme asi 3 minuty v osolené vodě a necháme okapat. Tekutinu vymačkáme a listy rozdělíme na talíře. Obložíme kuřecími prsíčky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu