Bramborová polévka se zelenými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 ml Voda pitná
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Paprika zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 40.4 mg
  • Draslík 592.1 mg
  • Vláknina 6584 mg
  • Vitamín A 6584 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, papriky očistíme, vykrojíme semena a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli s paprikami, zasypeme moukou, zarestujeme a rozředíme vývarem.

  • 3

    Brambory vložíme do vroucí vody, osolíme a vaříme zhruba 5 minut. Paprikovou směs vlijeme do brambor, dobře promícháme a povaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme smetanu a podáváme.

Komentáře k receptu