Vepřové žebírko Gvarkov

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 33 g Cibule
  • 120 g Vejce slepičí
  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 20 g Sůl
  • 300 g Strouhanka
  • 233 g Vepřová plec
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Játra vepřová
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 67 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Česnek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 83.34 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1075 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 451.7 mg
  • Vláknina 2012.2 mg
  • Vitamín A 2012.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Každé žebírko na plocho rozřízneme.

  • 2

    Vzniklý otvor v mase vyplníme připravenou vychladlou směsí a kraje spíchneme pomocí párátka.

  • 3

    Žebírka na povrchu osolíme a obalíme je v prosáté mouce, rozkvedlaných vejcích a ve strouhance.

  • 4

    V horkém oleji je zvolna smažíme.

  • 5

    Příprava náplně: Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Zpěníme ji na másle, vložíme opláchnuté a na malé kostičky nakrájené vepřové maso a pod poklicí krátce podusíme.

  • 6

    Potom přidáme očištěná, opláchnutá, na malé kousky nakrájená vepřová játra, předem povařená, třený česnek se solí, pepř, očištěné a na plátky nakrájené žampiony a strouhanku. Vše spojíme vejci a zapečeme. Prochladlou náplní plníme žebírka.

Komentáře k receptu