Vepřová kotleta v kokosové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mungo klíčky
  • 2 kávová lžička Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Omáčka rybí
  • 5.5 dl Kokosové mléko
  • 1 kg Vepřové kotlety
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 1.7 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 922 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 1348 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 417.8 mg
  • Draslík 1191.6 mg
  • Vláknina 5916.5 mg
  • Vitamín A 5916.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěnou vepřovou kotletu omyjeme, osušíme, odkrojíme tučné části a maso nakrájíme na kostky velikosti sousta.

  • 2

    Připravíme si marinádu: do mísy dáme 4 lžíce rybí vietnamské omáčky a smícháme ji s prolisovaným česnekem, 0.5 dl černého piva a 2 lžičkami cukru a 1 lžíci oleje. Maso vložíme do marinády, dobře promícháme a necháme v chladu marinovat asi 2 hodiny.

  • 3

    Mezitím si dáme do rendlíku 4 vejce, zalijeme je 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je zchladíme a oloupeme.

  • 4

    Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Klíčky Mungo v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

  • 5

    V pánvi si rozpálíme olej, na něm maso zprudka restujeme dozlatova asi po minutě z každé strany. Pak maso vyjmeme, dáme ho do hrnce, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme celé oloupané mandle, snížíme teplotu a pod pokličkou pomalu vaříme maso doměkka asi 35-40 minut. Hned na začátku vaření odstraníme z hladiny mléka povlak.

  • 6

    Když je maso měkké, rozdělíme ho na talíře, přidáme celá vejce, ozdobíme cibulkou, klíčky Mungo, pokapeme rybí omáčkou (asi 1 lžíce) a podáváme.

Komentáře k receptu