Vepřové žebírko mikulovské (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Vejce slepičí
  • 35 g Feferony sterilované
  • 1300 g Vepřová pečeně
  • 20 g Sůl
  • 120 g Vepřový bok uzený
  • 120 g Okurky nakládané
  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 35 g Česnek
  • 120 ml Víno bílé
  • 69.45 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1212 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 141.5 mg
  • Draslík 455.2 mg
  • Vláknina 1597 mg
  • Vitamín A 1597 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme jednotlivé porce.

  • 2

    Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a feferonkou.

  • 3

    Na každé žebírko položíme plátek uvařeného uzeného bůčku, plátek okurky a 1/4 uvařeného vejce.

  • 4

    Žebírko zavineme ke kosti, upevníme párátky a obalíme ve vinném těstíčku připraveném z vajec, prosáté hladké mouky a bílého vína.

  • 5

    V horkém oleji smažíme žebírka po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu