Kuřecí prsa na kari s citronovou trávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 120 ml Vývar drůbeží
  • 45 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Ořechy burské pražené
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Krevetová pasta
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 ks Citronová tráva
  • 5 ks Limetka kafrová
  • 2 ks Limetka kafrová
  • 1 ks Galgan
  • 6 ks Koriandr celý
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 782 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 80.1 mg
  • Draslík 4590.9 mg
  • Vláknina 13620.5 mg
  • Vitamín A 13620.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 365.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kari pastu nakrájíme nahrubo citronovou trávu a oloupaný galgán, nasekáme listy kafrových limetek, pokrájíme šalotky a chilli papričky bez semínek. Vše vložíme do mixéru, přidáme kurkumu, krevetovou pastu, česnek a koriandrové kořeny a zpracujeme na hladkou pastu.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, vsypeme rozdrcený česnek a na mírném ohni jej osmahneme dozlatova. Přidáme hotovou kari pastu a za stálého míchání cca 0.5 minuty prohřejeme. Vložíme vykostěná kuřecí prsa nakrájená na kousky a necháme je ve směsi důkladně obalit. Zalijeme vývarem a rybí omáčkou, přisypeme cukr a za stálého míchání cca 2 minuty povaříme.

  • 3

    Citronovou trávu rozkrojíme a rozdrtíme. Listy kafrových limet svineme do ruliček a napříč nakrájíme na prstýnky. Obojí přidáme ke směsi v pánvi a zvolna vaříme cca 10 minut. Dle potřeby můžeme přidat vodu.

  • 4

    Z hotové omáčky vyjmeme kousky citronové trávy, pokrm rozdělíme na talíře, dozdobíme limetkovými lístky, snítkami koriandru, nadrobno nasekanými praženými arašídy a podáváme.

Komentáře k receptu