Mleté hovězí maso v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 200 g Listové těsto
  • 250 g Strouhanka
  • 150 g Kečup
  • 2 kávová lžička Koření Italia
  • 1 kávová lžička Koření Mleté maso
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1249 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1798 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 307.7 mg
  • Draslík 1055.4 mg
  • Vláknina 11308 mg
  • Vitamín A 11308 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce vymícháme mleté hovězí maso se strouhankou, italskými bylinkami a masovým kořením.

  • 2

    Listové těsto rozválíme na plát. Navlhčenýma rukama z masové směsi vytvarujeme dlouhé válečky a položíme na plát listového těsta, který stočíme do rolády, okraj potřeme vejcem a přitiskneme. Roládu rozkrojíme na 4 kusy.

  • 3

    Na plech položíme pečící papír a na něj rozložíme roládky, které potřeme rozšlehaným vejcem, zasypeme sezamovými semínky a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme dozlatova 15-20 minut.

  • 4

    Upečené roládky si namáčíme do kečupu.

Komentáře k receptu