Plněné kachní řízky v brusinkové omáčce
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Lišky čerstvé
- 500 g Brusinky
- 0.03 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Šalotka
- 4 ks Kachní stehna
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 0.94 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Dolin - Vermouth
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 113 g
- Sodík 463 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 320.6 mg
- Draslík 373.2 mg
- Vláknina 15735.6 mg
- Vitamín A 15735.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme kachní stehna, osušíme a vykostíme. Oloupeme a nasekáme šalotku. Houby očistíme.
-
2
Ve woku rozpustíme máslo, osmahneme šalotku a houby, přidáme petržel, žloutek, sůl, pepř a strouhanku. Stehenní řízky naplníme směsí, sepneme párátky, osolíme a opepříme. Oloupeme a nakrájíme cibuli, celer a mrkev očistíme a také nakrájíme.
-
3
V pekáči rozpálíme olej, dáme do něj plněné řízky a v troubě krátce osmahneme, aby se maso zatáhlo. Poté přidáme zeleninu a je-li třeba, tak dolijeme trochu vody. Po 30 minutách přilijeme šťávu z vymačkaných brusinek a pečeme 15 minut.
-
4
Řízky vyjmeme a dáme na talíře, omáčku přecedíme, přidáme vermut, prohřejeme a přelijeme jím maso. Podáváme horké.