Plněné kachní řízky v brusinkové omáčce
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 100 g Lišky čerstvé
 - 500 g Brusinky
 - 0.03 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Šalotka
 - 4 ks Kachní stehna
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 0.94 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Dolin - Vermouth
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 113 g
 - Sodík 463 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 320.6 mg
 - Draslík 373.2 mg
 - Vláknina 15735.6 mg
 - Vitamín A 15735.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.5 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchneme kachní stehna, osušíme a vykostíme. Oloupeme a nasekáme šalotku. Houby očistíme.
 - 
                                2
Ve woku rozpustíme máslo, osmahneme šalotku a houby, přidáme petržel, žloutek, sůl, pepř a strouhanku. Stehenní řízky naplníme směsí, sepneme párátky, osolíme a opepříme. Oloupeme a nakrájíme cibuli, celer a mrkev očistíme a také nakrájíme.
 - 
                                3
V pekáči rozpálíme olej, dáme do něj plněné řízky a v troubě krátce osmahneme, aby se maso zatáhlo. Poté přidáme zeleninu a je-li třeba, tak dolijeme trochu vody. Po 30 minutách přilijeme šťávu z vymačkaných brusinek a pečeme 15 minut.
 - 
                                4
Řízky vyjmeme a dáme na talíře, omáčku přecedíme, přidáme vermut, prohřejeme a přelijeme jím maso. Podáváme horké.