Celerová polévka s hruškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 14 ml Olej olivový
  • 900 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Klobása Dunajská
  • 2 ks Hrušky
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 806 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 493.5 mg
  • Vláknina 9880 mg
  • Vitamín A 9880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme na kousky nakrájený celer, cibuli a hrušku. Přidáme citronovou šťávu a podusíme na mírném ohni cca 10 minut. Poté přidáme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut.

  • 2

    Na pánvi mezitím opečeme klobásku dozlatova. Poté, co se nám uvaří do měkka ovoce i zelenina ve vývaru, přelijeme vše do mixéru, přidáme pepř a sůl a rozmixujeme.

  • 3

    Nyní vše vrátíme do hrnce, dolijeme zbytek vývaru, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu