Celerová polévka s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Celer řapíkatý
  • 100 g Klobása Chorizo
  • 50 g Chřest zelený
  • 50 ml Olej olivový
  • 900 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1285 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 26.1 mg
  • Draslík 782.5 mg
  • Vláknina 13969.8 mg
  • Vitamín A 13969.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme na kousky nakrájený celer, chřest, cibuli a hrušku. Přidáme citronovou šťávu a podusíme na mírném ohni cca 10 minut. Poté přidáme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut.

  • 2

    Poté, co se nám uvaří do měkka ovoce i zelenina ve vývaru, přelijeme vše do mixéru, přidáme pepř a sůl a rozmixujeme.

  • 3

    Nyní vše vrátíme do hrnce, dolijeme zbytek vývaru, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu