Vepřová kýta s glazovaným povrchem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 180 g Cukr třtinový
  • 80 g Marmeláda zázvorová
  • 1 hrst Hřebíček
  • 5 kg Vepřová kýta uzená
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 2003 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 12.5 mg
  • Vláknina 7610.2 mg
  • Vitamín A 7610.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme směs na glazování. V kastrůlku z nerezu smícháme hnědý nerafinovaný cukr, 2 lžíce dijonské hořčice a zázvorový džem, na mírném ohni ohříváme za neustálého míchání. Stáhneme z ohně, když se směs začne rozpouštět.

  • 2

    Z uzené vepřové šunky opatrně stáhneme kůži a odstraníme zbylý tuk.

  • 3

    Do masa vyřežeme kočtvercovou mřížku, asi 1/2 cm do hloubky. Do překřížených zářezů zabodneme hřebíček a na závěr natřeme připravenou glazurou.

  • 4

    Na roštu velkého pekáče pečeme 2 hodiny v troubě zahřáté na 180°C, poléváme vypečenou šťávou, aby se vytvořila zlatohnědá kůrka.

  • 5

    Nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu