Grilované broskve na sladkém toustu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 612 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 572.2 mg
 - Vláknina 14872.8 mg
 - Vitamín A 14872.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek, vejce rozšleháme.
 - 
                                2
Gril předehřejeme na střední teplotu, na rošt naskládáme půlky broskví rozkrojenou stranou nahoru. Pokapeme je medem a dáme na ně trochu másla. Broskve pečeme přibližně 5 minut, dokud nezměknou a nemají zlatavou barvu.
 - 
                                3
V misce rozšlehaná vejce smícháme metlou s bílým vínem, cukrem, citronovou šťávou a skořicí. Touto směsí potřeme tousty.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme máslo a sladkou směsí potřené tousty smažíme 2 - 3 minuty z obou stran, aby měly křupavou kůrku. Na upečené tousty položíme grilované půlky broskví a teplé podáváme.