Hříbky se šalotkou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hříbky čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 140.7 mg
  • Draslík 995.7 mg
  • Vláknina 1839.8 mg
  • Vitamín A 1839.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na rozpáleném oleji krátce podusíme očištěné, na kostičky nakrájené hříbky.

  • 2

    Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku i s natí, natvrdo uvařená, nasekaná vejce, sůl a pepř. Vše zlehka promícháme.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme částí másla, vložíme do ní připravenou směs a zakapeme zbylým rozpuštěným máslem.

  • 4

    Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu