Salát exotický

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Hroznové víno
  • 100 g Physalis (mochyně)
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Mango
  • 2 ks Maracuja
  • 1 ks Meloun žlutý
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 144.6 mg
  • Vláknina 16753 mg
  • Vitamín A 16753 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na dvě poloviny rozkrojíme mango. Na obou půlkách vyznačíme nožem čtverečkovou síť, ale slupku neprořízneme. Slupku obrátíme vnitřní stranou směrem ven, takže se dužina otevře jako vějíř a poté jednotlivé kostičky odřízneme.

  • 2

    Kalichy odstraníme z větších částí mochyní.

  • 3

    Do mísy dáme citronovou a pomerančovou šťávu i kůru, přidáme obsah maracuji a promícháme s medem. Přidáme nakrájený meloun, hroznové víno, zakryjeme a chladíme v lednici 2 hodiny.

  • 4

    Salát podáváme dobře vychlazený.

Komentáře k receptu