Zelená omáčka s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tuňák obecný
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 50 g Kapary
  • 100 g Petržel kudrnka
  • 200 g Olivy zelené
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 897 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 573.5 mg
  • Vláknina 8124.8 mg
  • Vitamín A 8124.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.8 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme troubu na 190 stupňů. Ve varné míse smícháme nadrobno nasekanou zelenou petržel, opláchnutou, semen zbavenou a na kostičky nakrájenou zelenou papriku, na jemno rozsekané zelené olivy, opláchnuté a okapané kapary, čerstvý tymián, lžíci oleje, šťávu z jednoho citronu a suché víno. Vše dáme na deset minut do trouby podusit.

  • 2

    Poté vyndáme mísu, ztlumíme troubu na 180 stupňů, do směsi přidáme na 4 stejné díly rozřezaný steak z tuňáka, zalijeme vydušenou šťávou, přidáme olej, osolíme, opepříme. Misku opět vložíme do trouby přibližně na 10 - 15 minut, aby byla ryba propečená. Ihned můžeme servírovat.

Komentáře k receptu