Vafle z Belgie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Sirup javorový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 170.1 mg
  • Draslík 266.7 mg
  • Vláknina 5450 mg
  • Vitamín A 5450 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme drobně nasekaných 200 g jahod, odložíme do lednice.

  • 2

    V misce s prosátou moukou rozdrobíme droždí, vsypeme vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce oleje, vlijeme smetanu s vodou a suroviny šleháme do hladké hmoty. Těsto přikryjeme, 5 minut ho necháme odležet.

  • 3

    Vaflovou formu mírně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a opékáme na křupavou vafli. Pečeme do skončení těsta, hotové vafle do dalšího použití udržujeme teplé.

  • 4

    Vafle rozdělíme na talíře, na každou dáme vhodné množství šlehačky, navrch poklademe rozpůlené jahody, polijeme sirupem, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu