Chléb z domácí pekárny - jednoduchý recept pro všechny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Droždí sušené
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 28.9 mg
  • Vláknina 693.3 mg
  • Vitamín A 693.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, do ní přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého cukr.

  • 2

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

  • 3

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.

Komentáře k receptu