Jehněčí kotlety v sýrové strouhance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Strouhanka
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Hořčice
  • 2 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1069 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 1442 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 140.5 mg
  • Draslík 808.1 mg
  • Vláknina 6367.5 mg
  • Vitamín A 6367.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuk na povrchu jehněčích kotlet nařežeme, kotlety osmahneme v pekáči na olivovém oleji asi 4 minuty z každé strany, zakryjeme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut.

  • 2

    Strouhanku smícháme s rozmixovanými bylinkami, parmezánem, solí a pepřem, kotlety pomažeme hořčicí, obalíme ve strouhankové směsi a dáme zpět do trouby ještě na 5 minut.

Komentáře k receptu