Vepřový jazyk vařený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 30 g Sůl
  • 2 g Nové koření celé
  • 1500 g Vepřový jazyk
  • 2 g Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1333 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 151.5 mg
  • Draslík 391.2 mg
  • Vláknina 702.4 mg
  • Vitamín A 702.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové jazyky očistíme, opláchneme, vložíme do vody, osolíme, přidáme nové koření, pepř a rozkrájenou cibuli a uvedeme do varu. Pod poklicí zvolna vaříme doměkka.

  • 2

    Uvařené jazyky vyjmeme, ve studené vodě zchladíme, oloupeme, zbavíme podjazyčí, křupavek a kostiček a vložíme zpět do procezeného vývaru.

  • 3

    Jazyky krájíme až při podávání.

Komentáře k receptu