Vepřový jazyk na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vepřový jazyk
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 267.5 mg
  • Draslík 650 mg
  • Vláknina 973.8 mg
  • Vitamín A 973.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové jazyky omyjeme a dáme do osolené vody. Přidáme cibuli, jeden stroužek česneku a uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka.

  • 2

    Jazyky vyjmeme, ponoříme na chvíli do studené vody a sloupneme.

  • 3

    Vychladlé nakrájíme podélně na plátky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a potřeme utřeným česnekem.

  • 4

    V pánvi rozpustíme máslo a jazyk po obou stranách rychle opečeme. Podlijeme trochou vývaru a podusíme.

  • 5

    Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu