Brokolicový salát s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Brokolice
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 40 g Kapary
  • 50 g Mandle
  • 60 ml Olej olivový
  • 60 ml Ocet vinný červený
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 369.4 mg
  • Vláknina 7640 mg
  • Vitamín A 7640 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme červenou cibuli nakrájenou na kolečka a za občasného promíchání opékáme 10 minut.

  • 2

    Zatím brokolici rozdělíme na malé růžičky, silné stonky oloupeme a křehký vnitřek nakrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme brokolici a povaříme 2 minuty. Slijeme a necháme okapat.

  • 3

    K opečené cibuli na pánvi přidáme vinný ocet, osolíme, opepříme a chvíli zahříváme. Vmícháme okapanou brokolici, nasekané kapary a zakapeme olejem.

  • 4

    Salát podáváme teplý, posypaný nasekanými mandlemi.

Komentáře k receptu