Játra smažená po čínsku
Suroviny
- 300 g Játra vepřová
- 1 kávová lžička Sůl
- 10.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Vegeta
- 2 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 3 ks Pórek
- 4 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 12 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 225.8 mg
- Draslík 719 mg
- Vláknina 9978.8 mg
- Vitamín A 9978.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek opláchneme a šikmo nakrájíme na delší proužky. Solamyl rozmícháme metlou v misce s vodou.
-
2
Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Dobře se krájí játra chladná nebo zmražená.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a na něm za stálého míchání smažíme nakrájená játra. Když se jednotlivé kousky od sebe oddělí, přidáme pórek, kmín, zázvor, cukr, Vegetu a sójovou omáčku, jako poslední pak ještě plátky česneku. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 5 minut. Česnek by měl zůstat polosyrový, proužky pórku lehce zvadnou a játra se "zvlní".
-
4
Solíme až hotová játra na servírovacím talíři.