Telecí řízky se žampiony na víně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 15 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 376.4 mg
- Draslík 857 mg
- Vláknina 1376 mg
- Vitamín A 1376 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vajíčka v misce osolíme a rozšleháme. Šunku nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno. 
- 
                                2Telecí maso rozkrájíme na plátky, ty omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Maso na krajích nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. 
- 
                                3V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm z obou stran prudce opečeme dozlatova. Poté oheň zmírníme, přilijeme bílé víno, přidáme nakrájenou šunku a přikryté pokličkou dusíme. 
- 
                                4V druhé pánvi na části másla podusíme nakrájené žampiony. V další pánvi upečeme na zbylém másle 4 vaječné omelety. Na každou dáme část žampionů a zabalíme ji. 
- 
                                5Upečené řízky dáme na talíř, posypeme šunkou, na ni položíme omeletu s žampionovou náplní, přelijeme šťávou z dušení masa a posypeme nakrájenou petrželkou. 
- 
                                6Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        