Rumpsteak - dvojitá roštěnka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.47 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 227.4 mg
  • Draslík 9.2 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky o hmotnosti 200 g naklepeme, na okrajích na několika místech nakrojíme, osolíme, opepříme a shrneme do původního tvaru.

  • 2

    Sádlo rozehřejeme a rostěnky opečeme na obou stranách po 6 - 7 minutách. Poté je přendáme na horkou mísu a sádlo z pánve slijeme. Přidáme máslo a trochu vývaru, ode dna uvolníme šťávu, vše necháme přejít varem a posléze šťávou polijeme roštěnky.

Komentáře k receptu