Řecká musaka ze skopového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 995 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 812.1 mg
 - Vláknina 13289.8 mg
 - Vitamín A 13289.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v slané vodě. Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Rajčata omyjeme a nakrájíma na čtvrtky. Nakládané houby slijeme a necháme v sítu okapat. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno. Skopovou kýtu nakrájíme na malé kostky a osolíme.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm prudce za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak oheň zmírníme, přilijeme vývar, přidáme kečup, vše promícháme a pomalu dusíme pod pokličkou. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.
 - 
                                3
Když je maso téměř měkké, necháme chvíli odkryté smažit, potom přidáme uvařené brambotry a rýži, okapané houby a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                4
Podáváme s 1 lžičkou strouhaného křenu.