Řecká musaka
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 700 g Jehněčí maso mleté
 - 10 g Sůl
 - 10 g Pepř černý mletý
 - 200 g Gouda
 - 400 g Bešamel
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 3 ks Lilek
 - 2 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 411 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 89.8 mg
 - Draslík 902.3 mg
 - Vláknina 6900 mg
 - Vitamín A 6900 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit.
 - 
                                2
Brambory uvaříme do poloměkka a také je nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Lilek i brambory osmahneme na oleji.
 - 
                                4
Cibuli nakrájíme na jemno a restujeme na oleji, přidáme maso a po chvíli i prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a přidáme skořici i rajčata. Dusíme, až se přebytečná kapalina vypaří. Osolíme, opepříme.
 - 
                                5
Pekáč vymažeme a střídavě klademe vrtstvy - lilek, brambory, maso, sýr, bešamel.
 - 
                                6
Pečeme 45 minut na 200 °C.