Srnčí maso s rajčaty a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 200 g Šunka dušená
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 1000 g Srnčí maso
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1082 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 126.7 mg
  • Draslík 747.4 mg
  • Vláknina 4378.3 mg
  • Vitamín A 4378.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky, šunku na kostičky, oloupaná rajčata také na kostičky, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme kostky masa, osmahneme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přidáme rajčata, šunku, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci dušení zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme bílým chlebem a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu