Kančí plátky na slanině s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kančí kýta
  • 150 g Slanina vepřová
  • 200 g Mrkev kořen
  • 80 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Chilli paprička
  • 600 g Bramborová kaše
  • 20 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 1172 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 365.2 mg
  • Vláknina 5686.7 mg
  • Vitamín A 5686.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu na hranolky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričku posekáme. Do pekáčku vložíme slaninu a částečně rozškvaříme. Přiložíme plátky masa, osolíme, opepříme, zakápneme octem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a zvolna pečeme. Po 20 minutách přisypeme mrkev, cibuli, chilli papričku, podle potřeby podlijeme a dopečeme.

  • 2

    Plátky masa upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře k receptu