Kančí plátky s hříbky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kančí kýta
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 100 g Cibule
  • 100 g Anglická slanina
  • 30 g Jíška instantní
  • 200 g Houby nakládané
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 480 g Bramborový knedlík
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 930 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 74.5 mg
  • Draslík 146.4 mg
  • Vláknina 3590 mg
  • Vitamín A 3590 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, nakládané hříbky scedíme a nakrájíme na plátky. V pánvi roztavíme sádlo, přiložíme plátky masa a zprudka osmahneme z obou stran. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme dorůžova, přidáme slaninu, orestujeme, přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky masa, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, přimícháme hříbky, provaříme, zahustíme jíškou, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.

  • 2

    Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou s hříbky.

Komentáře k receptu