Bažant na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Bažant obecný
  • 600 g Bramborová kaše
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 12 g Sůl
  • 7 g Kmín drcený
  • 3 g Pepř černý celý
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 150 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 748 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1386 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 1067.7 mg
  • Vláknina 4010 mg
  • Vitamín A 4010 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného a očištěného bažanta naporcujeme, hříbky nebo jiné tvrdé houby nakrájíme na silnější plátky, slaninu na kostičky. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme plátky hub, okmínujeme, přisypeme kostičky slaniny, vyskládáme porce bažanta, na každou porci položíme hoblinku másla, osolíme, opepříme celým pepřem a vložíme pekáček do trouby asi na 10 minut. Nyní podlijeme troškou vína a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení necháme tekutinu téměř odpařit.

  • 2

    Upečené porce bažanta upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a povrch kaše ozdobíme plátky upečených hříbků.

Komentáře k receptu