Vejce natvrdo v tuňákové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 480 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 335.3 mg
 - Draslík 706.8 mg
 - Vláknina 65.8 mg
 - Vitamín A 65.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Rozložíme je na plochou mísu.
 - 
                                2
Rozmixujeme tuňáka, 4 filety ančoviček, 1 lžíci kaparů, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Do vzniklé pasty zlehka vmícháme majonézu a podle potřeby dochutíme.
 - 
                                3
Vejce potřeme připravenou omáčkou, ozdobíme zbylými ančovičkami a kapary.
 - 
                                4
Salát necháme před podáváním asi 30 minut v chladničce.