Srnčí maso zapečené v palačinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 250 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Nové koření celé
  • 1 g Tymián sušený
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 2 g Pepř černý celý
  • 600 g Srnčí maso
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 188.4 mg
  • Draslík 509.1 mg
  • Vláknina 3720.8 mg
  • Vitamín A 3720.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vroucí vodou vložíme srnčí maso, celou cibuli, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a uvaříme doměkka. Maso scedíme, umeleme na masovém strojku, v pánvi z másla a hladké mouky usmažíme jíšku, přidáme plátky žampionů, orestujeme, rozředíme smetanou, provaříme a přimícháme k masu, obarvíme mletou paprikou a promícháme.

  • 2

    V misce z mléka, mouky, vejce a špetky soli vymícháme těsto na palačinky. V pánvi rozehřejeme olej a něm tenké palačinky usmažíme. Na palačinky rovnoměrně rozdělíme srnčí masovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem, zasypeme strouhaným sýrem a 20 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Palačinky s masovou nápní rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu