Salát z hlávky podávaný se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 36.6 mg
  • Vláknina 2290 mg
  • Vitamín A 2290 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu ke šlehání si ušleháme. Oloupanou cibuli si nakrájíme na malé kousky a promícháme s ušlehanou smetanou, přidáme 1 lžičku cukru a špetku soli. Nakonec ještě přidáme 1 lžičku octa pro okyselení. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opereme ve vodě. Promícháme šlehačkový dresink s listy salátu. Nakonec ještě přidáme 1 lžičku octa pro okyselení.

Komentáře k receptu