Hovězí pečeně s houbami a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 157.1 mg
 - Draslík 519 mg
 - Vláknina 8709.8 mg
 - Vitamín A 8709.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
 - 
                                2
Maso omyjeme, osušíme a prudce osmahneme ze všech stran ve velké pánvi na rozpáleném tuku. Potom k masu přisypeme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Maso opepříme a osolíme, do pánve přilijeme 1,5 dl jablečné šťávy a dusíme přikryté pokličkou 60-90 minut. Podle potřeby přiléváme jablečnou šťávu, maso občas přelijeme výpekem.
 - 
                                3
Houby namočíme na 10 minut do vlažné vody, pak je vymačkáme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a dužninu nakrájíme na kousky.
 - 
                                4
Jablka oloupeme, rozkrájíme na dílky a vykrojíme z nich jádřince.
 - 
                                5
Po 1 hodině dušení k masu přidáme nakrájená rajčata, houby a jablka, dochutíme pepřem a solí a dusíme ještě 15 minut. Poté omáčku znovu dochutíme a zjemníme přimícháním smetany.
 - 
                                6
Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou přelité omáčkou.