Telecí pečeně s omáčkou z pomerančů
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 9 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 147.2 mg
- Draslík 1061.9 mg
- Vláknina 13889.3 mg
- Vitamín A 13889.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 145 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pomeranče důkladně omyjeme, kůru ze dvou nastrouháme. Pomeranče rozpůlíme, ze šesti z nich vymačkáme šťávu a smícháme ji s nastrouhanou kůrou. Zbylé dva pomeranče rozdělíme na dílky a odstraníme z nich dělící slupky. Hroznové víno opláchneme studenou vodou, bobule rozpůlíme a odstraníme z nich jadérka. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. 
- 
                                2V hrnci rozehřejeme lžíci tuku, nakrájenou cibuli na něm necháme zesklovatět, pak přidáme celý pepř, cukr a přilijeme pomerančovou šťávu. 
- 
                                3Maso omyjeme a osušíme, potřeme majoránkou, pepřem a solí. V pekáči rozehřejeme zbylý tuk a maso na něm prudce ze všech stran osmažíme. Pekáč s masem vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů a pečeme ho přibližně 1 hodinu. Během pečení poléváme maso výpekem. 
- 
                                4Měkkou pečeni vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku z pekáče scedíme do hrnce, vložíme do ní nakrájené hroznové víno a krátce ji prohřejeme. 
- 
                                5Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme plátky pomeranče a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        