Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou
Suroviny
- 1000 g Telecí kýta
 - 10 g Petržel - nať
 - 4.7 g Máslo čerstvé
 - 175 ml Víno bílé
 - 250 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Pórek
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Tymián čerstvý
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 271 g
 - Sodík 654 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 199.5 mg
 - Draslík 2007.4 mg
 - Vláknina 23971 mg
 - Vitamín A 23971 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.4 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, omytý pórek pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na dílky.
 - 
                                2
Očištěné a omyté maso osolíme, opepříme, po všech stranách opečeme na másle. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme bobkový list svázaný s 2 snítkami petrželky a tymiánu, podusíme asi 50 minut.
 - 
                                3
20 minut před koncem dušení přidáme mrkev a celer, po chvíli pórek i rajčata.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, šťávu procedíme, zahustíme moukou. Povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Vložíme zeleninu, vmícháme nasekanou petřžel.
 - 
                                5
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.