Králík po pražsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá lahůdková
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1156.6 mg
  • Vláknina 8064.8 mg
  • Vitamín A 8064.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 74.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme na másle. Přidáme nakrájenou zeleninu a vše osmahneme dozlatova.

  • 2

    Podlijeme asi 1,5 dl vývarem a přisypeme trochu papriky.

  • 3

    Vložíme naporcovaného králíka a dusíme do změknutí.

  • 4

    Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Dochutíme, zakapeme citronovou šťávou, přecedíme a povaříme.

  • 5

    K příloze podáváme houskový knedlík.

Komentáře k receptu