Králík po mělnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 64 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 800 g Králík
  • 1 kávová lžička Majoránka čerstvá
  • 3 dl Víno červené
  • 2 dl Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1087 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 198.5 mg
  • Draslík 945.8 mg
  • Vláknina 1175 mg
  • Vitamín A 1175 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce (z hlavy a trupu uděláme polévku) a osolíme. Na rozehřátém másle i oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.

  • 2

    Přidáme králičí maso a smažíme za všech stran. Zalijeme vývarem, dusíme do poloměkka, poté přilijeme víno, přidáme kečup i majoránku, zahustíme změklým máslem smíchaným s moukou a dobře provaříme.

Komentáře k receptu